Венецуелският президент Николас Мадуро иска да забрани на опозиционните партии да

...
Венецуелският президент Николас Мадуро иска да забрани на опозиционните партии да
Коментари Харесай

Мадуро забранява на опозицията да участва в президентските избори

Венецуелският президент Николас Мадуро желае да забрани на опозиционните партии да вземат участие на президентските избори през 2018 година, откакто отхвърлиха да вземат участие в локалните избори през вчерашния ден и приканиха за протест на гласуването, съобщи Би Би Си.

Три съществени опозиционни партии – Народна воля, Справедливостта над всичко и Демократично деяние, бойкотираха изборите.

Според Мадуро в множеството общини в страната вчера е победила ръководещата Единна социалистическа партия.

По данни на Националния избирателен съвет последователи на Мадуро ще застанат отпред на локалната власт в 23 от 24-те столици на венецуелските райони.

Опозицията разгласи протест на тези избори в края на октомври след изборите за губернатори, на които победи в 5 района, а социалистите взеха 18. Опозиционните губернатори отхвърлиха да се закълнат пред Националното учредително заседание, наложено от Мадуро и считано за нелегитимно. Заради това през вчерашния ден имаше гласоподаване и за губернатори в тези 5 района.

На фона на изборните победи известността на Мадуро продължава да пада поради тежката икономическа и политическа рецесия в страната. В пандиза бяха хвърлени някои от най-популярните опозиционни водачи, а Мадуро се пробва да разцепи опозицията, с цел да в профил противниците си на идващите президентски избори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР